Home > Recepten

Kip met wolkenoren 1

12-14 10 minuten in warm water geweekte wolkenoren

500-600 gr in dunne plakjes gesneden kippenborstfilets

1 losgeklopt eiwit

2 dessertlepels maïzena

2 eetlepels rijstwijn of droge witte wijn

1 dessertlepel sesamolie

2 1/2 cm geschilde gemberwortel

1 gepeld teentje knoflook

3 dl plantaardige olie

3 dl kippenbouillon

1 eetlepel maïzena

3 eetlepels lichte sojasaus of Hoisin saus

zout naar smaak

witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een mengsel van het eiwit, de maïzena, wijn en sesamolie en wentel de plakjes kip er goed door.

Verhit de olie in de wok, doe er het hele stukje gember en het hele knoflookteentje in en laat het 1 minuut bakken.

Neem alles uit de pan en draai het vuur lager.

Bak nu in 4 porties de stukjes kip aan alle kanten aan en laat ze op papier uitlekken.

Doe, als er meer dan 2 eetlepels olie in de pan zijn gebleven, iets weg.

Knijp de paddestoelen uit en doe eventuele harde steeltjes weg.

Verdeel de hoedjes in stukken, bak ze in de resterende olie 1 minuut en giet er de bouillon bij.

Maak de maïzena met de sojasaus aan en bind de saus.

Breng op smaak met wat zout en witte peper.

Doe de kip in de saus, laat door en door heet worden en stoof op heel laag vuur nog 1-2 minuten.

Notities

Tip: Gedroogde Chinese paddestoelen worden altijd eerst geweekt en soms eerst gekookt. Ververs het water regelmatig.

Zowel wolkenoren als boomoren worden op deze wijze bereid.