Home > Recepten

Kip met komkommer

1 komkommer

1/2 lente-uitje

2 teentjes knoflook

5 gr verse gember

4 eetlepels sojasaus

2 1/2 eetlepel rijstwijn

7 dl water

3 eetlepels sesampasta

3 eetlepels suiker

3 eetlepels sesamolie

2 eetlepels chili olie

3 kipfilets
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Haal alle ongerechtigheden van de kip.

Breng het water, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn en de gember aan de kook.

Doe de kipfilets erbij en laat die 10 minuten zachtjes koken.

Laat hem afkoelen in de pan.

Halveer de komkommer en snijd hem in dunne reepjes.

Snijd het kippenvlees eveneens in dunne reepjes.

Roer de fijngemaakte knoflook met de sesampasta, 3 eetlepels sojasaus,

suiker, sesam-olie, 1,5 eetlepel rijstwijn en chili-olie door elkaar.

Leg de komkommer op een schaal met daarop de reepjes kip.

Schenk de saus erover en garneer met gesnipperde lente-ui.