Home > Recepten

Kip, zoetzuur

2 kippenborstfilets

zout, peper

2 eetlepels sesamolie

1 klein uitje

1 rode en 1 groene paprika

2 eetlepels ananasblokjes

1 eetlepel tomatenpuree

2 eetlepels azijn

1 eetlepel ketjap manis

1 1/2 dl kippenbouillon

1 eetlepel sojapasta

chilisaus

1 theelepel aardappelmeel

ve-tsin
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilets in dunne repen en bestrooi die met peper en zout.

Verhit de olie in een wok en braad het kippenvlees daarin even aan; neem het vlees dan uit de wok en houd het warm.

Maak de ui en de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.

Fruit ze daarna samen met de ananas in de resterende olie tot de ui glazig ziet (± 5 minuten).

Vermeng de tomatenpuree met de azijn, sojasaus, kippenbouillon, sojapasta en chilisaus; roer er het aardappelmeel door (pas op voor klontjes) en schep dit mengsel al roerend door de inhoud van de wok.

Breng op smaak met een snufje ve-tsin, zout en peper.

Voeg het kippenvlees toe en laat het geheel nog even aan de kook komen.

Notities

Serveer het gerecht met rijst.