Home > Recepten

Pekingeend 1 home style

1 pekingeend (2 kg)

1/2 komkommer

6 lente-uitjes

8 eetlepels hoisinsaus



voor de honingsiroop:

2 eetlepels honing

2 eetlepels sojasaus

1/2 dl water
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de eend ontdooien en snijd er de vleugels tot aan de drumsticks af.

Breng een pan met ruim water aan de kook, blancheer de eend enkele seconden en droog de eend met keukenpapier af.

Breng de ingredienten van de honingsiroop aan de kook en kook de siroop tot de honing volledig is opgelost.

Glaceer de eend zowel vanbinnen als vanbuiten met de honingsiroop en laat de eend 5 uur drogen (de beste manier om dit te doen, is de eend aan een haak in een droge, goed geventileerde ruimte op te hangen).

Halveer de komkommer overlangs, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Snijd de lente-ui in dunne reepjes.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Leg de eend met de borstkant naar boven op een rooster, zet dat op een afdruipbak (zonder water) en bak de eend 55 minuten.

Snijd het knapperige vel en een eel van het vlees van de eend af, leg het vel en het vlees op een serveerschaal en serveer het vel en het vlees met de in reepjes gesneden lente-ui, komkommer, de hoisinsaus en een pannenkoekje.

Notities

Serveren met lentepannenkoekjes