Home > Recepten

Groenten, gemengde gebakken

120 gr wortel

120 gr bloemkool

150 gr lentegroen

1/8 liter kippenbouillon

1/2 blokje verpulverde kippenbouillon

5 eetlepels olie

1 schijfje gember

1 uitgeperst teentje knoflook

1 1/2 theelepel zout

snufje peper

1/4 theelepel chilipoeder

1 theelepel suiker

2 theelepels sojasaus

2 eetlepels kippenvet

150 gr taugé (sojascheuten)

2 theelepels azijn

1 theelepel sesamolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de groenten in kleine stukjes.

Meng het bouillonblokje met de kippenbouillon.

Verhit 2 eetlepels olie in het midden van een grote koekenpan (met een deksel), doe er de gember en de helft van het knoflook in en roerbak 15 seconden.

Voeg de wortel toe en roerbak 2 minuten.

Besprenkel met 1/2 theelepel zout en peper, roer door elkaar en duw naar één zijde van de pan.

Voeg 1 1/2 eetlepel olie toe en de rest van de knoflook.

Doe de bloemkool erbij en roerbak 2 minuten.

Besprenkel met 1/2 theelepel zout en het chilipoeder en duw naar één zijde van de pan.

Doe 1 1/2 eetlepel olie in het midden van de pan en roerbak er het lentegroen in (1 1/2 minuut).

Besprenkel met suiker en sojasaus, meng en giet er 3 eetlepels kippenbouillon over.

Giet 2 eetlepels bouillon over de wortels en 2 eetlepels over de bloemkool.

Doe het deksel op de pan en sudder 3 minuten.

Verhit intussen het kippenvet in een andere koekenpan en roerbak de sojascheuten op een hoog vuur 1 minuut.

Voeg de rest van het zout, de kippenbouillon, de azijn en enkele druppels sesamolie toe en roerbak nog 1 minuut.

Doe het deksel van de pan met groenten en giet 2 eetlepels kippenbouillon

en een druppeltje sesamolie over iedere soort groente.

Roer voorzichtig om.

Haal de wortels er eerst uit en leg ze in het midden van een warme dienschotel.

Leg de bloemkool er in een kring omheen en vervolgens de lentegroentjes. Eindig met de sojascheuten.