Home > Recepten

Saus 3, zoetzuur

1/2 kopje water

1/2 kopje appelazijn

2 eetlepels sherry

3 eetlepels tomatesap

3 eetlepels atjar tjampoer

1/2 kopje suiker

chilisaus

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels maïzena
  • Omschrijving recept: Sausjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng water, appelazijn, sherry, tomatesap, suiker, sojasaus en enkele druppels chilisaus (niet teveel anders wordt de saus te scherp) in een pan en breng het geheel aan de kook.

Roer intussen met een houten lepel tot de suiker is opgelost.

Voeg nu de maïzena toe en roer tot een gladde saus.

Doe er daarna de atjar bij en houd de saus warm tot vlak voor de maaltijd.

Als de saus te zuur is, voegt u nog wat suiker toe, is hij te zoet, dan doet u er nog wat tomatesap en atjar bij.