Home > Recepten

Vis uit Kanton, gestoomd

1 goed schoongemaakte rondvis (liefst Harder, maar die is niet altijd te vinden en nogal groot. Forel kan ook prima. Belangrijker is dat de vis vers en fris is)

stukje verse gember, juliënne

lente-ui (groen grof juliënne, wit fijn juliënne)

lichte sojasaus

olie (hoeveelheden afhankelijk van de grootte van de vis)
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kruid de vis met zout en peper.

Leg hem op een platte schaal of bord en leg er de gember en het groen van de lente-ui op.

Plaats het geheel op het stoomrek in de wok boven genoeg stomend water.

Sluit af met de deksel en stoom tot de vis *net* gaar is.

Neem de vis uit de wok en giet het lekwater eronder van de schotel.

Verwijder ook het lente-uigroen.

Strooi het wit van de lente-ui over de vis en giet er wat soja over.

Maak wat olie zeer heet en schenk dat over de vis.

Notities

Serveer de vis direkt met een kwaliteitsrijst, zonder zout gekookt.

Benodigdheden

Stomer