Vis uit Hong Kong, gebakken |
|
500 gr vis naar keuze, van graten en vel ontdaan en in blokjes van 2 1/2 X 2 1/2 cm gesneden Voor het beslag: 60 gr bloem 1 ei, wit en dooier gescheiden 1 eetlepel olie 5 eetlepels melk zout olie om te bakken Voor de saus: 2 eetlepels olie 1 knoflookteen uit de knijper 1 rood pepertje, schoongemaakt, van zaad ontdaan en gehakt 1 dessertlepel verse gemberwortel, geraspt 1 theelepel chilipoeder 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels tomaten- of paprikachutney 3 eetlepels zoete ketjap of donkere sojasaus 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry 2 eetlepels water 1-2 theelepels suiker zout, zwarte peper uit de molen |
|
BereidingZeef de bloem in een beslagkom, maak in het midden een kuiltje en doe er de eierdooier, de melk, een lepel olie en een mespunt zout in. Klop het stevig door. Dek de kom af en zet hem 30 minuten in de koelkast, terwijl u de saus bereidt.Verhit de olie in de wok, doe er de knoflook, het pepertje en de verse gemberwortel in en laat het even zacht en glazig bakken. Doe er dan alle ingredienten voor de saus bij, breng aan de kook en laat de pan op heel laag vuur staan, terwijl u de vis bereid. Maar laat de saus beslist niet koken. Snijd de vis in stukjes en kijk direct even na of er geen graten zijn achtergebleven. Klop het eiwit zeer stijf en spatel het door het beslag. Dompel steeds enkele stukjes vis in het beslag en bak ze in de hete frituurpan tot ze aan alle kanten een knapperig korstje hebben. Leg ze op papier en bak de volgende portie, maar houd ze wel warm. Doe de stukken vis in de saus, laat alles even door en door heet worden en dien direct op. |
Home > Recepten