Home > Recepten

Kung Po garnalen met cashewnoten

1 knoflookteen, gepeld uit de knijper

2 cm gemberwortel, geschild en geraspt

1 1/2 eetlepel maïzena

mespunt ve-tsin

zout, witte peper uit de molen

500 gr gamba's, ongekookt

4 eetlepels olie

1 kleine ui, gepeld en in parten gesneden

2 kleine courgettes, gewassen en in blokjes gesneden

1 rode paprika, schoongemaakt, van zaad ontdaan en het vruchtvlees in stukjes gesneden

60 gr cashewnoten, even geroosterd



Voor de saus:

2 dl kippenbouillon

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels chilisaus

2 eetlepels zwarte bonenpasta (naar keuze)

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de garnalen schoon, pel ze voorzichtig en verwijder de zwarte darmen.

Vermeng de knoflook, gember, maïzena, ve-tsin, zout peper en suiker in een kommetje en strooi het over de garnalen.

Schep om, dek af, zet het in de koelkast en laat minstens 20 minuten intrekken.

Vermeng in een klein schaaltje alle ingredienten voor de saus en zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven.

Verhit de olie in de wok, doe er de garnalen in en bak ze al omscheppend tot ze stevig en roze zijn.

Bak ze niet te lang, dan worden ze taai.

Neem ze uit de pan en schep ze op een verwarmde schaal.

Bak in de achtergebleven olie de stukjes ui glazig, voeg de paprika en de courgette toe en bak alles 1 minuut.

Schenk nu de saus over de groenten, roer even tot het gebonden is en laat het een 1/2 minuut pruttelen.

Schep de saus met de groenten over de garnalen scheppen, strooi de noten erover en dien het gerecht direct op.

Notities

Belangrijk: Als u gekookte garnalen gebruikt, voeg ze dan tegelijkertijd met de groenten toe en laat ze alleen in de saus heet worden.