Home > Recepten

Gehaktbal speciaal

500 gr rundergehakt

1 ei

1 kopje paneermeel

2 teentjes knoflook

1 zakje gehaktkruiden

2 theelepels komijn

blokjes oude of jonge kaas

zout, peper

2 eetlepels boter



Variatie:

Doe bij de bereiding ook nog een fijngesnipperde ui door het gehakt.

Doe er bij de bereiding een theelepel sambal oelek door.

Voordat de blokjes kaas in het rauwe gehakt gaan, kunt u ze met een plakje ham omwikkelen.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het gehakt in een schaal en meng er het paneermeel, het ei, de uitgeperste knoflook, de komijn, peper, zout en de gehaktkruiden door.

Verdeel het gehakt in ballen.

Snijd evenveel blokjes kaas, druk die in de gehaktballen en draai ze rond.

Smelt de boter in een pan en braad de gehaktballen, onder af en toe keren, in ± 10 minuten bruin.



Tip: Druk de gehaktballen na het ronddraaien aan beide kanten plat, zodat ze niet kunnen wegrollen.

Doe er na ± 10 minuten 1 kopje water bij en zet de pan op laag vuur.

Na ± een kwartier kunt u de gehaktballen eten met mosterd of mayonaise.