Home > Recepten

Gehaktballetjes met paddestoelenjus

10 gr gedroogde shii-take

1 eidooier

2 eetlepels paneermeel

2 theelepels Provençaalse kruiden

zout, peper

250 gr rundergehakt

20 gr boter

1/2 eetlepel tomatenpuree

2 theelepels bouillonpoeder
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de shii-take ± 10 minuten in 1 1/2 dl heet water.

Meng de dooier, het paneermeel, de kruiden, zout en peper door het gehakt en vorm er kleine balletjes van.

Neem de paddestoelen uit het vocht (bewaar het vocht) en hak ze klein.

Verhit de boter in een hapjespan, bak de gehaktballetjes rondom bruin en schep ze op een bord.

Bak de paddestoelen met de tomatenpuree ± 3 minuten in het bakvet.

Voeg het paddestoelenvocht en het bouillonpoeder toe en breng het geheel

aan de kook.

Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Notities

Lekker met witte koolsalade met kummel.