Champignons met koffiegehakt, gevuld |
|
12 grote (reuze)champignons boter voor het invetten het wit van 1 prei (1 teentje knoflook) 250 gr mager rundergehakt 1 eidooier 4 eetlepels sterk gezette koffie 4-5 eetlepels paneermeel Zout, peper 1-2 theelepels kerriepoeder 25 gr boter peterselie |
|
BereidingBorstel of wrijf de champignons schoon met een stuk keukenpapier, verwijder de stelen en snijd deze klein.Beboter een niet te hoge ovenschaal. Maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen. Pel eventueel het teentje knoflook en hak het fijn. Bak het gehakt in een pan rul en voeg de prei, knoflook en champignonstelen toe. Voeg (van het vuur af) de eidooier, de koffie, het paneermeel, zout, peper en het kerriepoeder toe en meng alles goed tot een stevige massa. Zet de champignonhoeden naast elkaar in de beboterde ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Verdeel er de boter in hele kleine klontjes over en zet de schaal 30-40 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Garneer met verse peterselie. NotitiesLekker met een sneetje stokbrood of warme toast. |
Home > Recepten