Home > Recepten

Stifado 1

600 gr runderlappen

gyroskruiden

4 uien

6-8 teentjes knoflook

olijfolie

rode wijn

1/2 literblik Italiaanse tomaten op vocht

kruidnagels

laurierblaadjes

1 pot Griekse zwarte olijven

zout, peper uit de molen

verse majoraan
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de runderlappen in grote brokken, schep ze om met 3 eetlepels gyroskruiden en leg ze 1/2 uur koel weg.

Halveer de uien en snijd ze in dunne partjes.

Halveer de knoflookteentjes.

Verhit in een braadpan een paar lepels olijfolie en schroei de vleesbrokken rondom dicht.

Voeg op laag vuur de uien en knoflook toe en bak ze al omscheppend 4 minuten.

Voeg de wijn, het tomatennat, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, de

olijven, een theelepel zout, een flinke draai peper en de blaadjes van een tak majoraan toe en laat het geheel 2 uur stoven met het deksel op de pan.

Schep af en toe om.

Snijd de tomaten in blokjes en warm ze op het laatst mee.

Notities

Serveer met gekookte aardappelen en een Griekse boerensalade (van sla, paprika, tomaten, uien en feta-kaas).