Home > Recepten

Kotopoulotis skaras (gegrillde kip met kruiden)

3 bosuitjes

1 theelepel venkelzaadjes

2 eetlepels fijngehakte peterselie

2 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche

peper, zout

1 theelepel olie

6 kippenpootjes of kipkarbonades
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Grieks
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de bosuitjes schoon, hak het witte en lichtgroene gedeelte heel fijn en snijd het groen van de bosuitjes in ringetjes.

Kneus de venkelzaadjes.

Schep de fijngehakte bosui met de venkel, de peterselie, de yoghurt, peper en zout naar smaak en de olie door elkaar.

Voeg de kip toe en laat die minstens 30 minuten in dit mengsel marineren.

Verwarm degill voor op de hoogste stand en rooster de kip in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

Garneer de kip met de ringetjes bosui.