Home > Recepten

Garnalenpakjes van rijstpapier

250 gr gepelde garnalen

1 losgeklopt eiwit

1 theelepel maïzena

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

mespunt suiker (naar keuze)

2 theelepels lichte sojasaus

6 lente-uitjes, schoongemaakt en gehakt

zout, witte peper uit de molen

plantaardige olie om te bakken

een pakje rijstpapier



Voor de garnering:

een paar lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak eerst de garnering.

Snijd de wortels van de lente-uitjes, maak stukken van 5-6 cm lengte en snijd die in de lengte in, maar laat aan de onderkant 1 cm vastzitten.

Leg ze in ruim ijswater en ze krullen vanzelf tot mooie bloemen.

Leg de garnalen op keukenpapier en dep ze droog.

Vermeng in een diepe kom het losgeklopte eiwit, de maïzena, rijstwijn, sojasaus, lente-uitjes en eventueel wat suiker.

Maal er verse peper over en vermeng alles grondig.

Knip van het rijstpapier stukken die groot genoeg zijn om 5-6 garnalen

in te pakken (hangt van de grootte van de garnalen af).

Leg de garnalen op het papier en vouw het aan alle kanten goed dicht.

Verhit de olie in de wok en vak de pakjes tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn.

Serveer ze heet.