Home > Recepten

Haaienvinnendumpling

45 ronde diepvries-wontonvelletjes

50 gr gedroogde Chinese paddestoelen

200 gr mager varkensvlees

100 gr vetspek

50 gr winterwortel

25 gr lente-ui

100 gr haaievinnen (diepvries)

100 gr fijngesneden, gepelde, ongekookte garnalen

25 gr fijngesneden koriander

1 eetlepel lichte Chinese sojasaus

1 eetlepel suiker

1 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Dimsum; Visgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 45
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de wontonvelletjes ontdooien.

Week de paddestoelen ± 30 minuten in warm water.

Snijd de paddestoelen, het vlees, het spek, de winterwortel en de lente-ui in kleine blokjes en vermeng die voor de vulling met de haaievinnen, garnalen, koriander, sojasaus, suiker en het zout.

Verdeel de vulling over het deeg, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.