Tahoe, gekruid |
|
1 blok tahoe sojasaus 2 eetlepels vijfkruidenpoeder suiker zout en peper 1 lente-ui of stukje prei 5 dl olie |
|
BereidingSnijd de tahoe in plakken van ± 1 cm dik en leg ze op een schaal.Hak de lente-ui fijn. Maak een marinade van: 2 eetlepels vijfkruidenpoeder, 3 eetlepels sojasaus,1 eetlepel suiker, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper en de lente-ui. Schep dit over de plakken tahoe en laat ze 30 minuten marineren. Verhit op hoog vuur 5 dl olie in de in de wok. Frituur de tahoe in porties tot de plakken goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op keuken papier uitlekken. Schik ze op een schaal. NotitiesGekruide tahoe kan in verschillende gerechten gebruikt worden.Het kan warm gegeten worden, maar ook, nadat het geheel is afgekoeld, luchtdicht verpakt enkele dagen in de koelkast worden bewaard. Invriezen is ook mogelijk. |
Home > Recepten