Home > Recepten

Bonen-garnalenkoekjes

250 gr zwarte bonen

1 dl olijf- of zonnebloemolie

1 schoongemaakte en in stukken gesneden ui

Zout, peper

50 gr gedroogde garnalen (in oosterse winkels verkrijgbaar onder de naam

oedang kering)
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Garnalengerechten; Borrelhapjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de zwarte bonen een nachtje in ruim koud water.

Kook de bonen in het weekwater in 1 uur niet geheel gaar en laat ze uitlekken.

Week de gedroogde garnalen 30 minuten in ruim koud water en laat ze uitlekken.

Pureer de bonen met de garnalen en de stukken ui in een foodprocessor of andere keukenmachine en breng het mengsel op smaak met wat zout en peper.

Verhit de olie in een grote koekenpan, voeg het bonenmengsel eetlepelgewijs toe en bak de koekjes op matig vuur 4 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn.

Laat de bonen-garnalenkoekjes op keukenpapier uitlekken.

Serveer de koekjes niet geheel afgekoeld en geef er pepersaus bij.