Home > Recepten

Bakso rolletjes

1 eetlepel lichte Chinese soja

750 gr rundergehakt

1 middelgrote witte ui

2 teentjes knoflook

2 worteltjes

1 prei (± 10 cm)

1 ei

2 eetlepels bloem

vers gemalen peper

3 eetlepels maïs- of zonnebloem-olie



Voor de eierpannekoeken:

3 eieren

melk
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd een ui fijn en kneus de teentjes knoflook.

Verhit 3 eetlepels maïs- of zonnebloemolie in een 30 cm wok of wadjan en fruit hierin de ui met de knoflook goudbruin.

Schep het gefruite mengsel met een schuimspaan uit de pan en stamp dit met een vork of vijzel fijn.

Klop de 3 eieren op met een heel klein scheutje melk en bak en een koekenpan 4 dunne pannenkoekjes.

Laat deze op een bord afkoelen.

Meng het rundergehakt met 1 opgeklopt ei, bloem en een snufje versgemalen peper.

Hak de worteltjes en de prei zeer fijn en meng deze met het gefruite ui-knoflookmengsel door het gehakt.

Voeg ook soja toe.

Als alles goed door elkaar is gemengd, verdeelt u het vlees in vieren en legt u op elke eierpannenkoek een gelijke hoeveelheid.

Begin de pannenkoek op te rollen en vouw de uiteinden iets dicht of plak ze met een natte vinger dicht.

Stoom de bakso rolletjes en een rijststomer 1 1/2 uur.

Ze smaken heerlijk als warm tussendoortje of als voorgerecht.

Notities

Serveer met een zoetzure tomatensaus.

Benodigdheden

Stomer