Home > Recepten

Sesambroodjes

500 gr bloem

± 1/4 liter water

¾ pakje droge gist

4 eetlepels sesampasta

1 eetlepel Sichuan-peperkorrels

1 theelepel zout

1 eetlepel sesamolie

2 eetlepels sesamzaadjes

8 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Broodjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem.

Voeg gist en het water geleidelijk toe.

Kneed het deeg 5 minuten.

Doe het deeg in een kom en dek het af met een vochtige doek.

Laat het deeg 2 uur op kamertemperatuur rijzen.

Rol het deeg uit tot het ± 3 mm dik is en strooi er 2 theelepels zout over.

Rol met een deegroller het zout in het deeg.

Smeer de bovenkant van het deeg in met 2 eetlepels sesamolie.

Vouw de onderkant een derde naar binnen en vouw de bovenkant erover.

Rol het deeg uit tot het ± 3 mm dik is.

Strooi een eetlepel gemalen Sichuan-peperkorrels over het deeg en rol dit er met een deegroller in.

Besmeer het deeg met 4 eetlepels sesampasta.

Rol het deeg op en trek aan de uiteinden tot de rol een doorsnee heeft van 3 cm.

Snijd de rol in stukjes van 5 cm.

Knijp beide zijkanten van de stukjes dicht, leg het deeg met een dichtgeknepen kant op het aanrecht, druk het plat en rol het vervolgens met een deegroller uit tot een dikte van 1/2 cm.

Bevochtig de bovenkant met enkele druppels water en druk er met de hand enkele zaadjes in.

Verhit een pan met 2 eetlepels olie en voeg 2 sesambroodjes toe (sesamkant naar beneden).

Bak de broodjes enkele seconden en draai ze om.

Sluit de pan af met een deksel, zet het vuur iets lager en bak de broodjes

tot ze poffen (± 15 minuten).

Herhaal dit tot alle broodjes zijn gebakken.