Home > Recepten

Shih-chin-kuo-pin (gevulde meloen)

1 watermeloen

1/2 literblik lychees

1 verse ananas 1 literblik ananasstukjes

2 bananen

4 mandarijnen of 1/4 literblik mandarijnen

sap van 1 citroen

1 eetlepel basterdsuiker

2 eetlepels sherry

1 eetlepel kleingesneden gember
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het kapje van de meloen, verwijder de pitjes, schep het vruchtvlees eruit en maak hier balletjes van met behulp van een lepeltje voor boterballetjes.

Laat de lychees en eventueel ananas en mandarijnen uitlekken.

Schil de ananas dun af en snijd de harde kern eruit.

Snijd de ananas in plakken en daarna in stukjes.

Verwijder met een scherp mesje de harde pitjes.

Snijd de geschilde bananen in plakjes en maak de partjes van de mandarijn goed schoon.

Vermeng het citroensap met de suiker en de sherry en meng hier alle vruchten en gember door.

Laat dit mengsel en de uitgeholde meloen afzonderlijk in de koelkast koud worden.

Schep vlak voor het opdoen de vruchten in de meloen.