Appels met drie soorten kaas |
|
4 mooie appels (Jonagold of Granny Smith) 2 eetlepels citroensap ± 75 gr komijnekaas aan een stukje ± 75 gr oude Goudse kaas aan een stukje ± 75 gr blauwschimmelkaas aan een stukje (b.v. Danish Blue) 4 eetlepels kwark versgemalen peper druiven om te garneren |
|
BereidingVoorbereiden:Was de appels zorgvuldig onder de warme kraan en droog ze. Snijd er aan de bovenkant een kapje af en hol ze uit met een bolletjessteker zodat er een randje van ± 1 cm overblijft. Bestrijk de appels van binnen met citroensap om verkleuren tegen te voorkomen. Snijd de komijnekaas en oude Goudse in blokjes. Verkruimel de blauwe kaas. Doe de drie soorten kaas in en kom en schep er wat kwark en peper door. Afwerken: Vul de appels met het kaasmengsel, zet ze op een bord en garneer met witte en/of blauwe druiven. Leg er desgewenst nog een herfstblad bij. NotitiesTip:* Van het vruchtvlees van de appels kunt u appelmoes maken. * Dit is een uitstekend dessert voor mensen die niet van zoet houden. * U kunt het ook in een uitgebreider menu als tussengerecht tussen het hoofdgerecht en het zoete dessert serveren. |
Home > Recepten