Home > Recepten

Sperziebonen-gehaktschotel

750 gr diepvries sperziebonen

15 gr boter

1 ui

300 gr gehakt

1-2 teentjes knoflook

zout, peper

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde tijm

boter voor het invetten

1 bekertje (125 ml) zure room

100 gr geraspte kaas

paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: ± 20 minuten + oventijd
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de bevroren sperziebonen beetgaar en laat deze uitlekken.

Verhit de boter en fruit hierin de gepelde gesnipperde ui.

Voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul tot het grijs van kleur is.

Pers de knoflookteentjes uit boven de pan en breng het mengsel op smaak met zout, peper, tijm en oregano.

Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin de helft van de sperziebonen, hierop het gehaktmengsel en dek het af met de rest van de bonen.

Roer de zure room met de geraspte kaas, voeg eventueel zout en peper naar smaak toe en verdeel het mengsel over de sperziebonen.

Zet de schaal ± 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bestrooi, voor het serveren, met wat paprikapoeder.