Home > Recepten

Kaasballetjes 3

1 zakje kerriesaus

1,5 dl melk

2 sneetjes volkorenbrood

1 klein blikje maïskorrels (180 gr)

1 ei

150 gr geraspte oude kaas

2 eetlepels gefruite uitjes

cornflakes

olie om te frituren
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 16
  • Bereidingstijd: ± 30 minuten excl. Opstijven
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voorbereiden:

Maak de saus volgens aanwijzingen van het pakje met 1,5 dl melk in plaats van 2,5 dl. Laat de saus afkoelen.

Snijd het brood met de korst in blokjes.

Meng de kerriesaus, het brood, het ei en de kaas tot een samenhangend mengsel. Dat gaat het beste in een foodprocessor. Voeg de uitjes en de uitgelekte maïs toe en laat nog kort draaien.

Laat het mengsel in een kom in de koelkast circa 1 uur of de hele nacht opstijven.



Bereiden:

Maak de cornflakes met een panbodem fijn.

Rol met vochtige handen balletjes ter grote van een walnoot van het kaasmengsel. Haal ze door de cornflakes.

Verhit de olie totdat de damp eraf komt en frituur de balletjes in een paar minuten goudbruin.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.