Ovenschotel met witlof |
|
1 kilo witlof 2 sjalotjes 200 gr geraspte oude kaas 50 gr parmezaanse kaas boter witte wijn verse knoflook peper, zout |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200 graden.Verwijder de bittere stukjes van de achterzijde van de witlofstronkjes. Snijd de witlof in grove stukken en spoel de groente goed af onder de kraan. Pel de sjalotjes en hak ze zeer fijn. Laat wat boter smelten in de braadpan, voeg hierbij twee uitgeperste teentjes knoflook hier aan toe en fruit hierin de fijngesneden sjalotjes tot een goudbruin mengsel ontstaat. Voeg hier een scheutje witte wijn aan toe. Stoof in dit mengsel de witlof ca. 10 minuten op niet te hoog vuur en breng het geheel op smaak met peper en zout. De witlof uit de braadpan halen, de groente in de ovenschaal plaatsen, overgieten met de braadsaus en bestrooien eerst met de oude kaas en daarna de parmezaanse kaas. Plaats de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten is en een mooi lichtbruin korstje heeft gekregen. NotitiesServeren met gebakken aardappelen en een steak.Tip vind u witlof erg bitter? Leg deze dan enige tijd van tevoren in het water. |
Home > Recepten