Home > Recepten

Risotto met paddestoelen

1 grote ui

1 teentje knoflook

1 grote rode paprika

250 gr champignons

150 gr salami

50 gr boter of margarine

2 theelepels chilipoeder

400 gr kortkokende dessertrijst

1 dl droge witte wijn

¾ l bouillon kruiden

100 gr diepvries doperwtjes 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Paddestoelgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: Voorbereiding ± 15 min., bereiding ± 35 min.
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voorbereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. (eisnijder).

Snijd de salami in stukjes.



Bereiding:

Verhit de boter in een braadpan en bak de ui- en de knoflook-snippers, de stukjes paprika en de chilipoeder zachtjes ± 4 minuten.

Bak de champignons ± 2 minuten mee.

Roer de rijst erdoor en bak alles nog ± 1 minuut.

Roer de wijn en de helft van de bouillon door de rijst en breng de vloeistof aan de kook. Laat alles ± 10 minuten pruttelen.

Voeg dan de stukjes salami, de kruiden, de doperwtjes en de rest van de bouillon toe.

Laat alles weer aan de kook komen en laat de rijst nog ± 15 minuten zachtjes gaar worden. (De risotto blijft vrij vochtig).

Roer de helft van de parmezaanse kaas erdoor en geef de rest van de kaas apart erbij.