Taugeh-maaltijdsalade met komijnekaas |
|
1 rode paprika 100 gr komijnekaas 1 zakje walnoten (Baukje) 1 bakje taugeh (250 gr) 1 blik kidneybonen (netto ± 400 gr) 2 eetlepels (walnoten)olie 2 eetlepels (rode wijn-)azijn 1 theelepel vloeibare honing zout, peper 2 eetlepels zilveruitjes 10 sprietjes bieslook 8 kaasstengels (Smelik) |
|
BereidingBereiden: In een pan water aan de kook brengen.Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Korstjes van de kaas snijden en kaas in blokjes snijden. Walnoten grof hakken. In een vergiet taugeh overgieten met kokend water en goed laten uitlekken. Bonen in een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Olie, azijn en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Taugeh, bonen, paprika, zilveruitjes en kaas in een schaal doen. Dressing voorzichtig erdoor scheppen. Bieslook erboven fijnknippen. Salade bestrooien met noten. Kaasstengels erbij geven. |
Home > Recepten