Champignons 1, gevulde reuzen- |
|
3 (reuze)champignons paar druppels citroensap 10 gr boter 1/2 eetlepel fijngesneden ui 25 gr rauwe ham 2 takjes peterselie peper, zout paprikapoeder 1 ei Voor de garnering blaadjes sla of 1 tomaat |
|
BereidingMaak de champignons schoon. Haal de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn. Kook de champignonhoeden 1-2 minuten in ruim water met citroensap. Laat deze goed uitlekken.Smelt de boter en fruit hierin het gesneden ui. Voeg de stukjes gesneden rauwe ham, de fijngehakte champignonsteeltjes en de fijngeknipte peterselie toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Schenk het losgeklopte ei in een pan en laat het onder af en toe omscheppen stollen. Vul de champignonhoeden met het mengsel. Zet de gevulde champignons ± 3 minuten onder de hete grill (afstand ± 10 cm). Serveer de champignons op een bedje van sla en/of tomaat. |
Home > Recepten