Home > Recepten

Gehaktverrassing

5 reuzechampignons

citroensap

500 gr rundergehakt

1 1/2 sneetje wittebrood

melk

zout, peper

1 ei

kerrie- en paprikapoeder

1 uitje

knoflook

1/2 rode en 1/2 groene paprika

5 takjes peterselie

boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de champignons en maak ze schoon.

Breng water met citroensap aan de kook en kook de champignons daar ± 3 minuten in.

Maak het gehakt aan met het in melk geweekte brood, het ei, zout, peper, de kruiden, het fijngesneden uitje, de uitgeknepen knoflook, de fijngesneden paprika en de fijngemaakte peterselie.

Beboter een cakevorm en doe de helft van het gehakt erin.

Druk de champignons er rechtop in en vul op met de rest van het gehakt.

Zet de vorm afgedekt in een bak heet water en schuif deze in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat het gehakt in ± 45 minuten gaar worden.

Til de cakevorm uit de oven, laat eventueel bovendrijvend vet weglopen en maak de randen los.

Stort het gehakt en snijd het daarna in niet te dunne plakken.