Home > Recepten

Gehaktbrood, Indisch, uit de magnetron

300 gr rundergehakt

1-2 uien

1-2 teentjes knoflook

1 ei

paneermeel

1 zakje nasi- of bamikruiden

zout, peper

kerriepoeder, paprikapoeder

ketjap manis, sambal, currypasta
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het gehakt op een bord of in een schaal.

Snijd de uien en knoflook en meng ze door het gehakt.

Doe het ei en paneermeel bij het gehakt.

Wel de nasi- of bamikruiden 10 minuten in warm water en voeg ze dan aan het gehakt toe.

Voeg ook de kruiden, ketjap, sambal en curry toe en meng dit goed door elkaar.

Doe het geheel in een magnetronschaal en zet het 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.

Draai het gehakt dan om en zet het nog eens 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.

Notities

Lekker met macaroni of op brood.