Home > Recepten

Loempiavellen 1

125 gr bloem

55 gr maïzena

5 eetlepels olie

1 losgeklopt ei
  • Omschrijving recept: Loempia's; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem en de maïzena in een kom en roer ze door elkaar.

Roer en klop er met scheutjes tegelijk 4 1/2 dl water en 3 eetlepels van

de olie door tot een glad beslag is ontstaan.

Verhit een met heel weinig olie ingewreven koekenpannetje met een doorsnee van 15 cm.

Schep 2 eetlepels van het beslag in het midden van het pannetje en zwenk dit in het rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt.

Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt.

Laat het loempiavel op een bord glijden en dek het af met een vochtige

doek.

Bak loempiavellen tot al het beslag op is.

Leg een loempiavel op het werkvlak.

Leg er iets uit het midden een portie vulling op.

Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling naar binnen en maak daarna een rolletje van het geheel, zodat de vulling helemaal is bedekt.

Breng met een kwastje wat ei op de deegranden aan en plak ze stevig op elkaar.