Plaki Salonika (Geroosterde zeebaars) |
|
1 zeebaars van ongeveer 1250 gr (panklaar) 3 eetlepels grofgesnipperde peterselie het sap en de geraspte schil van 2 citroenen 4 eetlepels olijfolie zout, versgemalen zwarte peper 4 takjes dille parten citroen dilleveertjes |
|
BereidingLeg de geschubde, uitgehaalde, schoongespoelde en drooggebette zeebaars in een liefst ovale, ondiepe schotel.Vermeng de peterselie, het sap en de schil van de citroenen en de olijfolie met peper en zout naar smaak en giet het mengsel over de vis. Zet de schaal afgedekt 4 uur in de koelkast. Vul de uitgelekte vis voorzichtig met dille en bewaar de marinade. Leg de baars in een met olie ingevet visrooster. Plaats het rooster op de ingevette spijlen van een voorverwarmde barbecue en rooster de vis 10-15 minuten. Keer de baars met rooster en al en kwast beide kanten in met marinade. Rooster de baars nog 10 minuten en test met de punt van een mes bij de graat of de baars gaar is. Haal de vis uit het rooster, dien hem gegarneerd met parten citroen en dilleveertjes op. |
Home > Recepten