Tomaten-basilicumtaart |
|
175 gr bloem 1 theelepel gemengde Griekse gedroogde kruiden 75 gr boter 1 eidooier vulling: 225 gr Griekse yoghurt 100 gr verse roomkaas 2 eetlepels (vers of diepvries) basilicum 2 eieren zout, zwarte peper 500 gr in plakjes gesneden tomaten 2 eetlepels olijfolie |
|
BereidingKneed een deeg van de bloem, de gedroogde kruiden, de kleingehakte boter en de eidooier.Leg het deeg een 1/2 uur koel weg, bekleed dan een quichevorm mee, prik de bodem in en bak het met een noodvulling (op bakpapier) 15 minuten bij 180°C. Vermeng voor de vulling de Griekse yoghurt, de verbrokkelde verse roomkaas, de geknipte basilicum, de eieren en wat zout en zwarte peper. Schik de helft van de tomaten op de bodem, schenk er het yoghurtmengsel over en leg daarop de rest van de tomaatplakjes. Sprenkel er de olijfolie over en laat de taart nog 25 minuten (of langer) bakken tot de vulling is gestold. NotitiesGriekse yoghurt wordt gemaakt van een mengsel van melk en room. Dat geeft een dikke, heel romige yoghurt. Heerlijk als dessert na een zomerse maaltijd (met vloeibare honing en perzik of abrikozen bijvoorbeeld). Maar ook een lekker ingrediënt voor een tomaten-basilicumtaart. |
Home > Recepten