Home > Recepten

Kukeia bademian (aubergines met eieren)

1 kleine aubergine

2 gepelde, ontpitte en in stukken gesneden vleestomaten

1 kleine fijngehakte ui

1 eetlepel peterselie

2 theelepels zout

fijngemalen zwarte peper

1 1/4 dl olie

8 eieren

1/2 theelepel in 2 theelepel water geweekte saffraan
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Eiergerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Prik de aubergine aan een vork, houd hem boven een warmtebron, schil hem en snijd hem in blokjes.

Meng de aubergine, 1 theelepel zout, peper, ui en peterselie door elkaar.

Fruit dit alles in een gedeelte van de olie tot het gaar is.

Prak de massa met een vork mooi glad en houd het warm.

Klop de eieren met de tweede theelepel zout en de saffraan goed los.

Verhit de rest van de olie in een grote omeletpan en bak ze tot ze gestold zijn.

Bak ook heel even de andere kant.

Doe de omelet op een verwarmde schaal.

Schep de auberginemoes op de andere helft en klap de omelet dicht.

Serveer onmiddellijk.