Home > Recepten

Amygthalota (Amandelperen)

500 gr gepelde amandelen

5 eetlepels griesmeel

500 gr poedersuiker

4 dl oranjebloesemwater

250 gr suiker

kruidnagelen

boter

bloem
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maal de amandelen met 2 eetlepels suiker fijn.

Roer de rest van de suiker, griesmeel en 6 eetlepels bloesemwater erdoor.

Kneed dit tot een zacht deeg.

Verdeel het deeg in stukjes ter grootte van een pingpongbal en kneed ze in de vorm van een peer.

Druk in elk peertje een kruidnagel als steel.

Vet een bakplaat in met boter en bestuif het met bloem.

Schik de peertjes op de bakplaat.

Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op stand 2.

Laat ze afkoelen, doop ze vervolgens in oranjebloesemwater en strooi er poedersuiker over.

Laat ze 5 minuten staan en doop ze weer in de poedersuiker.