Home > Recepten

Köfte (lams- of rundergehakt in knoflooksaus)

500 gr runder- of lamsgehakt

2 uien

2 teentjes knoflook

bosje peterselie

Turkse kofte-kruiden (poeder)

out, peper

Knoflooksaus:

3 eetlepels boter

10 teentjes knoflook

4 eetlepels bloem

1/4 liter bouillon

1/4 liter melk

zout, peper
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Turks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de gehakte peterselie en het gehakt met rijkelijk Turks köftepoeder, zout en royaal peper goed met elkaar.

Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord.

Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en melk erbij.

Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen.

Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout.

Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed door elkaar en laat de balletjes nog zo'n 30 minuten stoven op zacht vuur.

Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over.

Notities

Witte bonen passen hier uitstekend bij.