Home > Recepten

Barbunya (Gestoofde rode poon)

8-12 kleine rode poontjes

8 eetlepels olijfolie

16 eetlepels water

zout, versgemalen peper

1 klein bosje dille

3 takjes peterselie

het sap van 1 citroen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Turks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de poontjes schoonmaken en zowel de kop als de rugstekels wegsnijden.

Spoel ze onder de koude kraan af.

Laat ze uitlekken en schik ze netjes naast elkaar in een ruime braadpan met goed sluitend deksel.

Giet er de olijfolie en het water over.

Strooi er peper en zout over en leg er de groene kruiden omheen.

Stoof de ponen op zacht vuur langzaam gaar, zodat de graat los gaat zitten (u kunt dit na een minuut of 10 proberen).

Laat de ponen in de pan of op een schotel afkoelen, besprenkel ze met het citroensap en dien ze op.

Notities

In plaats van rode ponen is dit gerecht ook lekker als u kleine haringen gebruikt.