Home > Recepten

Levrek firin (gevulde baars)

1 baars van 900-1350 gr

1 1/2 theelepel zout

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels boter



Voor de vulling:

2 eetlepels olijfolie

1 fijngehakt uitje

4 eetlepels gehakte selderijblaadjes

2 eetlepels gehakte peterselie

ca 50 gr broodkruim

1 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

1 eetlepel citroensap



Voor de saus:

2 eetlepels olijfolie

1 fijngehakte middelgrote ui

1 groene paprika, zonder zaad en in ringetjes gesneden

4 gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten

1/2 theelepel zout

mespuntje cayennepeper

mespuntje basilicum

mespuntje suiker

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels water

2 eetlepels gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Turks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de baars schoonmaken en de graten verwijderen.

Bestrooi hem van binnen en van buiten met zout.

Besprenkel hem met citroensap en leg hem weg.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.

Doe de selderij en peterselie erbij en fruit nog 2 minuten.

Roer het broodkruim, zout, peper en citroensap er goed door.

Laat dit afkoelen.

Vul de baars en maak hem dicht met prikkers.

Besmeer een ovenschaal met boter en bak de vis op 175°C 30 minuten of tot de vis gaar is.

Bak niet te lang.

Verhit intussen de olie voor de saus en fruit de ui 2 minuten.

Bak de groene paprika en de tomaten nog 3 minuten mee.

Voeg zout, cayennepeper, basilicum, suiker, citroensap en het water toe en breng het aan de kook.

Laat de saus een paar minuten inkoken.

Roer de peterselie erdoor.

Giet de saus over de vis en serveer.