Home > Recepten

Schelvisschotel (Firinda Mezit)

8 kleine schelvisfilets (samen ± 1 kg)

8 volle eetlepels gekookte rijst

4 hardgekookte eieren

5 eetlepels boter

gedroogd broodkruim

3-4 takjes peterselie

zout, vergemalen peper

citroen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Turks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de visfilets met een vleug zout en peper en leg er 4 op de bodem van een ingevette vuurvaste schotel.

Snipper de eieren en de peterselie en vermeng dit met de gare rijst.

Verdeel het mengsel over de filets en schik er de resterende stukken vis over.

Bestrooi die met een laag broodkruim, leg hier en daar eenklontje boter, sprenkel er wat water over en laat de vis ± 25 minuten bakken in een op 175°C voorverwarmde oven tot alles gaar en warm onder een krokante korst zit.

Geef er parten citroen bij.