Home > Recepten

St.Jacobsschelpentosta (warm)/Tosta met zeetong

6 St. Jacobsschelpen

3 sneetjes wit casinobrood

1 eetlepel olijfolie

zout, peper

25 gr boter

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels zalmeitjes

blaadjes kervel



Variatiehapje: Tosta met zeetong (warm)

St. Jacobsschelpen vervangen door 150 gr reepjes zeetong. Garneren met citroen en dille.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; schelpdieren
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oranje kuit van St. Jacobsschelpen snijden en wit deel van schelpdier halveren. Met 1 eetlepel olie besprenkelen en met zout en peper bestrooien. Afgedekt ± 2 uur in koelkast zetten.

Uit brood 12 rondjes steken en in hete boter knapperig bakken.

In chtergebleven bakvet St. Jacobsschelpen en kuit ± 1/2 minuten rondom bakken. Met citroensap besprenkelen.

Op toastrondjes plakje St. Jacobsschelp leggen. Garneren met kuit, zalmeitjes en kervel.