Feestcoquilles (warm)/Krab-courgetteschelp (warm) |
|
12 grote St. Jacobsschelpen 2 dl witte wijn 4 eetlepels olie 1 teentje knoflook, geperst 50 gr paddestoelen, in reepjes (bijv. cantharellen) 4 eetlepels cognac 3 eetlepels slagroom 2 eetlepels melk zout, peper 3 eetlepels fijngesneden peterselie Variatiehapje: Krab-courgetteschelp (warm) St. Jacobsschelpen vervangen door 150 gr krab (blikje). Paddestoelen vervangen door 1/2 geraspte courgette. Lege St. Jacobsschelpen hiermee vullen. |
|
BereidingSt. Jacobsschelpen in wijn koken tot ze open zijn. Platte schelpen losmaken en diepe schelpen bewaren. Oranje kuit lossnijden en wit deel in plakjes snijden. Kookvocht zeven.In olie knoflook ± 5 minuten bakken. Paddestoelen toevoegen en ± 3 minuten omscheppend meebakken. Kookvocht toevoegen en aan de kook brengen. St. Jacobsschelpen toevoegen en ± 5 minuten meekoken. Cognac, room en melk toevoegen en saus aan de kook brengen. Peterselie, zout en peper toevoegen. Mengsel over schelpen verdelen. |
Home > Recepten