Home > Recepten

Feestcoquilles (warm)/Krab-courgetteschelp (warm)

12 grote St. Jacobsschelpen

2 dl witte wijn

4 eetlepels olie

1 teentje knoflook, geperst

50 gr paddestoelen, in reepjes (bijv. cantharellen)

4 eetlepels cognac

3 eetlepels slagroom

2 eetlepels melk

zout, peper

3 eetlepels fijngesneden peterselie



Variatiehapje: Krab-courgetteschelp (warm)

St. Jacobsschelpen vervangen door 150 gr krab (blikje). Paddestoelen vervangen door 1/2 geraspte courgette. Lege St. Jacobsschelpen hiermee vullen.
  • Omschrijving recept: Schelpdieren; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

St. Jacobsschelpen in wijn koken tot ze open zijn. Platte schelpen losmaken en diepe schelpen bewaren. Oranje kuit lossnijden en wit deel in plakjes snijden. Kookvocht zeven.

In olie knoflook ± 5 minuten bakken. Paddestoelen toevoegen en ± 3 minuten omscheppend meebakken. Kookvocht toevoegen en aan de kook brengen. St. Jacobsschelpen toevoegen en ± 5 minuten meekoken. Cognac, room en melk toevoegen en saus aan de kook brengen. Peterselie, zout en peper toevoegen.

Mengsel over schelpen verdelen.