Home > Recepten

Varkensvleesspiesje met mango en ananas (warm)

500 gr hamlappen

3 sjalotjes

2 schijven verse ananas of uit blik

1 mango

12 metalen of houten satépennen

olie



voor de marinade:

1 gesnipperde sjalot

1 uitgeperst teentje knoflook

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel sherry

1 eetlepel gembersiroop

1 theelepel ketoembar
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In schaal ingredienten voor marinade door elkaar roeren. Vlees in blokjes van ± 2 x 2 cm snijden en die door marinade scheppen. Schaal afdekken, in koelkast zetten en vlees ± 3 uur laten marineren. Vlees af en toe omscheppen.

Houten satéstokjes een half uur voor gebruik in bakje met water leggen.

Vlees uit marinade nemen en goed droogdeppen.

Sjalotjes pellen en in vieren snijden. Ananasschijven elk in 6 stukjes snijden. Mango schoonmaken en in 12 blokjes snijden.

Vlees afwisselend met stukjes sjalot, ananas en mango aan spiesjes rijgen. Spiesjes met weinig olie bestrijken. Rooster ± 5 cm boven houtskool plaatsen en vlees in 10-15 minuten gaar roosteren.

U kunt de spiesjes ook onder de grill roosteren.