Puntje uientaart |
|
400 gr roomboter-bladerdeeg blinde vulling (peulvruchten of zo) 8 sjalotjes of uitjes 50 gr boter 250 gr Hollandse chèvre 2 eieren 1/4 liter volle melk 1/4 liter slagroom |
|
BereidingTaart- of quichevorm van 24 cm met bakpapier bekleden, invetten en beleggen met (op elkaar gelegd en uitgerold diepvries-) bladerdeeg. Rand recht afsnijden. Bakpapier op deeg leggen, daarin noodvulling (droge bonen of keramische korrels) strooien en taartbodem bij 180 °C 25 minuten bakken, laatste 5 minuten vulling eruit nemen.Uitjes pellen, halveren, in boter zachtjes fruiten en in taartbodem scheppen. Bij uienboter chèvre verkruimelen, laten smelten en over uitjes in taart scheppen. Eieren loskloppen met melk en slagroom en over vulling schenken. Bij 190°C goudbruin bakken in ± 25 minuten. NotitiesLekker bij salade, in smalle punten gesneden. |
Home > Recepten