Home > Recepten

Knäckebröd op z'n Zweeds met gemarineerde haring

4 eetlepels olie

1 eetlepel azijn

1 eetlepel mosterd

1/2 eetlepel suiker

1 eetlepel diepvries dille

3 zoute haringen

4 sneetjes Wasa Vezelrijk

4 blaadjes kropsla
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Marinades; Zweeds
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In kommetje olie, azijn, mosterd, suiker en dille tot sausje kloppen.

Van haringen graat en staartjes verwijderen. In stukjes snijden. Door sausje scheppen. Afgedekt in koelkast ± 8 uur laten marineren.

Knäckebröd met sla bedekken en de haring met saus erover verdelen.

Als hele sneetjes knäckebröd te groot zijn kunnen ze ook voorzichtig met een scherp mes gehalveerd worden.