Home > Recepten

Harder met tomaat en knoflook-croûtons, gebakken

stukje stokbrood

1 teentje knoflook, gehalveerd

2 eetlepels olijfolie

200 gr harderfilet, met vel

2 tomaten (liefst pomodori), in blokjes

2 sjalotjes, gesnipperd

2 eetlepels fijngehakte koriander

citroensap

zout, peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Stokbrood met knoflook inwrijven (knoflook bewaren). Brood in midden van oven in ± 10 minuten knapperig bakken. In croûtons snijden.

In 1 eetlepel olie vis op velkant in ± 4 minuten krokant bakken.

Knoflook snipperen. In 1 eetlepel olie knoflook, tomaat, sjalot en koriander ± 5 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Tomaatmengsel over bordjes verdelen, harder erop leggen en daarop croûtons.