Zalmpakketjes 2 (warm) |
|
50 gr boter 1 dunne prei, fijngesnipperd 3 blaadjes witte gelatine 35 gr bloem 2 dl visbouillon (van tablet) 1/2 dl slagroom 2 eetlepels verse dille peper citroensap 200 gr gerookte zalm, in dunne reepjes of mooie zalmsnippers 10 vellen fillodeeg, ontdooid |
|
Bereiding15 gr boter smelten. Prei ± 3 minuten zachtjes bakken. Laten uitlekken.In ruim koud water gelatine ± 5 minuten weken. Rest van boter smelten. Erdoor roeren: bloem en scheutje voor scheutje de bouillon. Blijven roeren tot gebonden saus. Slagroom erdoor roeren. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af in saus oplossen. Erdoor roeren: dille, peper en citroensap. Iets laten afkoelen. Zalm en prei erdoor roeren. In platte schaal afgedekt in koelkast ± 30 minuten laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden. Uit deegvellen 10 rechthoeken van ± 15x25 cm knippen. Van ragoûtmengsel 10 rolletjes vormen. Op elk velletje in midden van korte kant rolletje leggen. Deeg oprollen en uiteinden draaien. (Ragoûtrolletje moet overal met 2 laagjes deeg bedekt zijn.) In midden van oven in ± 15 à 20 minuten gaar en goudbruin bakken. |
Home > Recepten