Home > Recepten

Zalmpakketjes 2 (warm)

50 gr boter

1 dunne prei, fijngesnipperd

3 blaadjes witte gelatine

35 gr bloem

2 dl visbouillon (van tablet)

1/2 dl slagroom

2 eetlepels verse dille

peper

citroensap

200 gr gerookte zalm, in dunne reepjes of mooie zalmsnippers

10 vellen fillodeeg, ontdooid
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

15 gr boter smelten. Prei ± 3 minuten zachtjes bakken. Laten uitlekken.

In ruim koud water gelatine ± 5 minuten weken.

Rest van boter smelten. Erdoor roeren: bloem en scheutje voor scheutje de bouillon. Blijven roeren tot gebonden saus. Slagroom erdoor roeren.

Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af in saus oplossen. Erdoor roeren: dille, peper en citroensap. Iets laten afkoelen.

Zalm en prei erdoor roeren. In platte schaal afgedekt in koelkast ± 30 minuten laten afkoelen.

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden.

Uit deegvellen 10 rechthoeken van ± 15x25 cm knippen.

Van ragoûtmengsel 10 rolletjes vormen. Op elk velletje in midden van korte kant rolletje leggen. Deeg oprollen en uiteinden draaien. (Ragoûtrolletje moet overal met 2 laagjes deeg bedekt zijn.) In midden van oven in ± 15 à 20 minuten gaar en goudbruin bakken.