Broodje met feta en spinazie, mini- (warm) |
|
1 blikje croissantdeeg 200 gr spinazie 1 teentje knoflook 2 eetlepels uitgelekte tomaatblokjes versgemalen zwarte peper, zout 125 gr feta 1 ei 2 eetlepels sesamzaad |
|
BereidingHet croissantdeeg uitrollen op een koele ondergrond en de driehoekjes lossnijden.De spinazie met aanhangend water aan de kook brengen en laten slinken, al het vocht eruit drukken, de knoflook erboven uitpersen en de tomaatblokjes erdoor roeren. Pittig op smaak maken met zout en peper en over de deegdriehoekjes verdelen. De feta erboven verbrokkelen en het deeg opvouwen tot flapjes, de randen op elkaar plakken met water en goed aandrukken. De bovenkant met losgeklopt ei bestrijken en met het sesamzaad bestrooien. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en in een vrij hete oven (200 °C) in ± 15 minuten goudbruin en gaar bakken. |
Home > Recepten