Home > Recepten

Garnalen-spekspiesje met kruidensaus (warm)

500 gr grote, gepelde garnalen

versgemalen zwarte peper, zout

200 gr ontbijtspekplakjes

elk 1/2 dl yoghurt en mayonaise

1 teentje knoflook

3 volle eetlepels geknipte tuinkruiden
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Garnalengerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Alvast 8 ŕ 10 satéprikkers 10 minuten weken in koud water.

De garnalen droogdeppen en met peper en zout bestrooien. Elke garnaal omwikkelen met een plakje ontbijtspek en steeds 3 pakketjes aan een satéprikker rijgen.

De spiesjes 5 minuten in een hete oven (220 °C) leggen, zodat het spek knapperig wordt.

Intussen voor het sausje de yoghurt en de mayonaise door elkaar kloppen en het teentje knoflook erboven uitpersen. De kruiden zeer fijnhakken en toevoegen en overdoen in hele kleine potjes of op mini-schoteltjes, zodat ieder een eigen dipbakje heeft.