Home > Recepten

Tyropitakia (Fillodeegdriehoekje met feta)

2 eieren

1 geperst teentje knoflook

2 eetlepels fijngesneden koriander

300 gr verkruimelde feta

8 vellen diepvries fillodeeg (± 23 x 27 cm), ontdooid

5-6 eetlepels olijfolie

extra nodig: bakplaat, ingevet
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Grieks
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De oven voorverwarmen op 175°C.

De eieren loskloppen met de knoflook en de koriander. De feta erdoor roeren.

Elk vel fillodeeg in drie gelijke repen snijden. Steeds 2 repen fillodeeg (de rest afdekken met een vochtige doek) bestrijken met olie en op elkaar leggen.

Op het einde van de deegreep een lepeltje vulling scheppen. De punt van het deeg diagonaal over de vulling vouwen en vervolgens de reep steeds als een driehoek omvouwen.

De deegdriehoekjes met olie bestrijken, op de bakplaat leggen en in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.