Home > Recepten

Tapenade tompouces (koud)

1/2 blikje croissantdeeg (inh. 240 gr)

1 eetlepel melk

150 gr zwarte olijven zonder pit

5 ansjovisfilets

2 teentjes knoflook

2 theelepels kappertjes

2 theelepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De oven voorverwarmen op 200 °C.

De naden van het croissantdeeg dichtdrukken. Uit het deeg 16 rondjes steken en op de bakplaat leggen. De rondjes met melk bestrijken en in het midden van de oven in 6-8 minuten gaar en goudbruin bakken. Op een rooster laten afkoelen.

Voor de tapenade de olijven, ansjovis, knoflook, kappertjes en olie tot een glad mengsel pureren.

Op de helft van de deegrondjes een royale laag tapenade strijken en de andere rondjes erop leggen.

Benodigdheden

extra nodig: een uitsteekvormpje met een doorsnede van 4 cm en een met bakpapier beklede bakplaat